Egyéni konzultáció és
önismereti csoport
a Mental Spa-ban

Miért
Mental Spa?

A névválasztással szerettük volna kifejezni, hogy a Mental Spa egy olyan hely, ahol a fókuszban az elménk és a tudatunk “kényeztetése” áll. Ahogy egy wellness spa-ban is mindenféle szolgáltatás igénybe vehető, amely testünk szépségéért és fittségéért felel, úgy a Mental Spa koncepciója is úgy épül fel, hogy az egyéni konzultációktól az önismereti csoport foglalkozásokig minden adott legyen ahhoz, hogy támogassa önismereti folyamatunkat.

Alapítóink, Friedl Zsuzsanna és Vass Anita, mindketten multis HR vezetői háttérrel döntöttek úgy, hogy az irodai környezetben dolgozóknak egy külön életvezetési és önismereti központot hoznak létre.

Egyéni konzultáció

A Mental Spa-ban önismereti mentoraink egyéni konzultációkkal és önismereti csoport foglalkozásokkal segítenek téged abban, hogy mentálisan és lelkileg is kiegyensúlyozott lehess.

MIT KELL TUDNI AZ EGYÉNI KONZULTÁCIÓKRÓL?

  • A mentorokkal folytatott egyéni konzultációk 55 percesek.
  • A konzultáció történhet személyesen is, a Mental Spa központjában, vagy akár online formában is, a Microsoft Teams videóchatjén keresztül. A személyes és az online alkalmak akár keverhetők is a mentor beosztásától függően. Ezt online foglalási rendszerünkben tudod mindig ellenőrizni, vagy egyeztetheted mentorunkkal személyesen is.
  • Az egyéni konzultációk során többnyire beszélgetünk, de dolgozhatunk imaginációval, testérzetekkel, rajzolással, esetleg kisebb tárgyakat használva is.
  • A mentorainkkal való beszélgetés bármilyen dilemma vagy elakadás esetén hasznos lehet számodra. Mi főként munkahelyi stresszkezeléssel, párkapcsolati krízisekkel, életválságok és családi nehézségek feloldásával, valamint komoly egészségügyi problémák feldolgozásával foglalkozunk önismereti tréningjeinken.
  • Az egyéni konzultációt akkor is nagyon ajánljuk, ha önismereti csoport foglalkozásainkon vettél részt, és ott merült fel egy olyan kérdés benned, amire szeretnél akár kicsit részletesebben, mélyebben is ránézni. A csoportban elhangzottak feldolgozása, és a tapasztalások továbbvitele mindig nagyon hasznos, és nagy lépés önismereti utadon.
  • A konzultációk gyakoriság csak tőled függ, de eleinte érdemes 2-3 hetente igénybe venni egy-egy mentor segítségét (témától függően akár hetente is).
    Az egyéni konzultáció díja: 23.500 Ft, illetve lehetőséged van egy ún. Teszlek Süveg Konzultáción is részt venni, ennek díja: 10.000 Ft

Gyors időpont egyeztetéshez hívj minket vagy írj nekünk!

mentalspa@mentalspa.hu
06-30-149-4029

Hogyan válassz
mentort?

A mentorod kiválasztása történhet egyedi szimpátia alapján. Ehhez javasoljuk, hogy nézd meg mentoraink bemutatkozó videóit, amelyben képet kaphatsz arról, hogy melyikük milyen területen lehet segítségedre, illetve hogy milyen módszereket alkalmaz munkája során.

Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik önismereti segítőnk lenne a legjobb számodra, akkor ajánljuk a Teszlek Süveg Konzultációnkat, ahol szakmai vezetőnkkel, Vass Anitával találkozhatsz majd. Anita egy rövid beszélgetésen feltesz neked pár releváns kérdést, hogy jobban megtudja milyen élethelyzetben vagy épp, az élet milyen területén van olyan dilemmád vagy elakadásod, amit szeretnél megoldani, és ennek fényében ajánl neked mentort egyéni konzultációra vagy akár önismereti csoport foglalkozásra.

„Sokan azért félnek az önfeltárástól, mert azt hiszik, van bennük valami eredendően elfogadhatatlan, visszataszító és megbocsáthatatlan. Így amikor teljes egészében feltárják magukat, és mégis elfogadással találkoznak, komoly segítséghez jutnak.”

Irvin D. Yalom

Önismereti csoport
foglalkozások

Ahogy azt már több helyen is említettük oldalunkon, egyéni konzultációink mellett lehetőséged van önismereti csoport foglalkozásokon is részt venni. Mi a Mental Spa-ban nagyon hiszünk a csoport erejében, és abban, hogy egy csoportos foglalkozás keretében átbeszélt téma vagy élethelyzet sok olyan aspektusra is rávilágíthat, amire egyedül nem is gondoltál. Rendszeres tapasztalásunk, hogy a csoportokban folytatott önismereti munkának elképesztő ereje van.

Ügyfeleink gyakran mondják, hogy egy-egy csoportos foglalkozás többet ért számukra, mint ha 1 évig jártak volna egyéni konzultációra, és ez valóban így van. Ennek oka, hogy míg sokan nehezebben nyílnak meg, ha egy terapeutával kettesben beszélgetnek, addig egy csoportos munka során a többiek történetéből is lehet “inspirálódni”. Ráeszmélhetsz, hogy ugyanazt az élethelyzetet más teljesen máshogy látja, és akár már másnál bevált megoldási kulcsokat is kaphatsz problémáid megoldásához.

Milyen önismereti csoportok
vannak a Mental Spa-ban?

Családállítás csoport

A családállítás módszerét Bert Hellinger alkotta meg. Lényege, hogy a családra egy rendszerként tekint, így azt vizsgálja, hogy hol van olyan pont a rendszerben, ami „nincs” a helyén, mivel az életben mindig, ha valami nincs a helyén, az ki tud hatni az egész rendszerre. Használhatjuk csak diagnosztikai eszközként vagy a megoldáson is dolgozhatunk vele. Előbbi esetben csak feltérképezzük, hol találunk valami olyat, aminek máshogy kellene lennie, utóbbi esetben már próbálgatjuk azt is, hogy lenne ez a helyzet jobb. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a helyzetben érintetteteket egy „térképre” tesszük, vagyis egy csoportban emberekkel modellezzük a helyzetet.

A csoportot ajánljuk azoknak is, akik még sosem vettek részt ilyen alkalmon, de szeretnék kipróbálni. Az alkalom elején mesélünk a módszerről, hogy hogyan működik ás mi várható a délelőtt folyamán. Utána a résztvevők megoszthatják a témákat, amikkel érkeztek és ezekből a csoporttal együtt választjuk ki, hogy kinek a dilemmáit jelenítjük meg aznap. A délelőtt folyamán 2 állításra lesz lehetőségünk.

Csoport minimum létszáma: 4 fő, maximum: 10 fő

A csoport személyesen találkozik.

Mentor:

Kiss Éva

Jakab Nóra

Tyihák Krisztina

Időtartam: 4 óra

Díja: 31.500 Ft

Elengedem/Megengedem művészetterápiás csoport

Időnként érdemes megállnunk, számot vetnünk, és kiszelektálni az életünkből az oda nem illő, ártó gondolatokat, félelmeket, elvárásokat. Engedhetjük el mi is mindazt, ami már nem szolgál bennünket, és adunk teret az új érzelmeknek, élményeknek, megéléseknek, az önismeret fejlődésének.

Néha olyan jó lenne tudni, mit érdemes beengedni az életbe? Milyen érzést lenne jó átengedni magadon? Mi az, ami nem épít és már végleg megérné elengedni? Vajon, ami igazán jól esik azt megengeded magadnak?

Az összes kérdésekre nem garantálom, hogy a foglalkozás időtartama alatt megszületnek a válaszok, de az alkotás során közelebb kerülhetsz önmagad belső valójához és egy olyan utazásnak lehetsz részese, ami segíthet a megbékélésben.

A művészetterápiás workshopon a vizuális művészet (kollázs, festés, rajzolás) eszközeivel jelenítjük meg aktuális érzéseinket. Ha szívesen szánnál két órát a befelé figyelésre és az intuitív alkotásra, tarts velünk és találd meg a belső horgonypontod egy megértő és biztonságos közegben. A foglalkozás lehetőséget ad arra, hogy lelassulj, és megtapasztald, milyen másokkal együtt gondolkozni, kapcsolódni, alkotni.

A csoportfoglalkozást személyesen tartjuk.

Csoport minimum létszáma: 3 fő, maximum: 8 fő

Jelentkezés a személyes csoportba

Mentor:

Horváth Enikő

Időtartam: 2 óra

Díja: 17.000 Ft

Női szerepek, minőségek – női önismereti csoport

Utazásra hívlak, hogy feltérképezzük együtt, milyen női szerepekben vagyunk jelen. Ránézünk, hogy miben vagyunk erősek és hogyan támogathatjuk a többi szerepünkben magunkat.

Ismerős az érzés, hogy az utolsó percben behívnak egy munkaértekezletre, de közben menni kellene a gyerekért? Bármelyiket oldjuk meg másképp, a lelkiismeretfurdalás velünk marad és szép lassan szorongássá erősödik, hogy mikor történik ez meg újra velünk. Először minden szerepben, anyaként, munkatársként, feleségként, barátként, tökéletesek akarunk enni, aztán csak elég jók, de a végén mégis csupán rossznak érezzük magunkat.

Ha küzdesz ezekkel a helyzetekkel, gondolatokkal, hívunk ebbe a női körbe! A célunk, hogy megérkezzünk oda, hogy a külső megfelelést belső elfogadássá formáljuk hosszú távon.

A csoport online és személyes formában is elindul!

Online női önismereti csoport

Dátumok: a csoport kéthetente szerdánként 17.00-19.00 között találkozik online, a Microsoft Teams videóchaten keresztül.

Csoport minimum létszáma: 3 fő, maximum: 8 fő

Személyes női önismereti csoport

Dátumok: a csoport kéthetente csütörtökönként 16.30-18.30 között találkozik önismereti központunkban.

Csoport minimum létszáma: 3 fő, maximum: 8 fő

Mentor:

Jakab Nóra

Időtartam: 2 óra

Díja: 17.000 Ft

Autogén tréning csoportban

TANULJ MEG VELÜNK LAZÍTANI! Az autogén tréning egy relaxációs technika, melynek segítségével képessé válhatunk arra, hogy rövid idő alatt (8-10 perc) létrehozzunk önmagunkban azt a nyugalmi állapotot, amely megteremti a lelki nyugalom, stresszoldás, mentális lecsillapodás lehetőségét.

Az autogén tréning folyamatos gyakorlása lehetővé tesz mind testi, mind lelki szinten számos negatív tünet enyhülését, pl: alvás minőség javulása, hétköznapi feszültségek, stressz csökkenése, fejfájás csökkenése, stb, illetve számos pozitív hatást eredményezhet, pl: önismeret, önbizalom fejlődik, teherbírás növekedhet a munkában, stb.

A csoport maximális létszáma 4 fő. A csoport 10 héten keresztül egymást követő, egymásra épülő alkalmakból áll, így mindegyiken részt kell venni. . Kérjük, akkor jelentkezz, ha a foglalkozás összes alkalmán részt tudsz venni, mivel a tematika és a módszertan egymásra épül. Kérjük, jelentkezz be külön minden alkalomra az időpontfoglalóban is.

Az autogén csoportos tréningünk online és személyes formában is elindul.

Ha érdekel, és szeretnél jelentkezni, akkor írj nekünk a mentalspa@mentalspa.hu címre!

Mentor:

Kerülő Beáta

Időtartam: 90 perc

Díja: 12.000 Ft