MagánéletMunkahely

Mi az Autogén tréning?

Az autogén tréning Johannes Heinrich Schultz német neuropszichológus által kifejlesztett módszer, amelyet ő maga „koncentrált önellazításnak” nevezett.

Mire jó az autogén tréning?

Az autogén tréning egy relaxációs technika, egy abban képzett trénertől/pszichológustól lehet elsajátítani. Magát a technikát, a gyakorlatsorozatot a későbbiekben egyedül is tudjuk alkalmazni.

Az autogén tréning segítségével képessé válhatunk arra, hogy rövid idő alatt (8-10 perc) létrehozzunk önmagunkban azt a nyugalmi állapotot, amely megteremti a lelki nyugalom, stresszoldás, mentális lecsillapodás lehetőségét.

Az autogén tréning folyamatos gyakorlása lehetővé tesz mind testi, mind lelki szinten számos negatív tünet enyhülését, pl: alvás minőség javulása, hétköznapi feszültségek, stressz csökkenése, fejfájás csökkenése, stb, illetve számos pozitív hatást eredményezhet, pl: önismeret, önbizalom fejlődik, teherbírás növekedhet a munkában, stb.

Az autogén tréning tehát egyszerű gyakorlatsorozat, amelyet bárki könnyedén elsajátíthat egy terápiás folyamat keretében, átlagosan 12 hét alatt. Intenzív gyakorlás esetén 10 alkalom is elegendő lehet. A folyamatos otthoni gyakorlást követően válik használható módszerré.

Kitől tudsz autogén tréninget venni?

A Mental Spa életvezetési és önismereti központban Kerülő Beáta foglalkozik autogén tréninggel. Ha szeretnék kipróbálni és magad is megtanulni a technikát, akkor jelentkezz Beához egyéni konzultációra!

További cikkeink