Munkahely

Mentális egészségünk és a munkahelyi kihívások

Ne vidd haza a munkát! Gyakori jó tanács, ahogyan az is, hogy a magánéleti problémáinkat ne vigyük be a munkahelyünkre. Személyiségünk azonban a munka során is lépten-nyomon megnyilvánul, személyes gondjaink és otthoni örömeink pedig a munkahelyünkre is elkísérnek minket. Mennyire függ össze és mennyire választható szét munkahelyi és magánéleti jóllétünk?

Munka és magánélet – számtalan kapcsolódás

Hogy magánéletünk és munkahelyi közérzetünk mennyire fonódik össze, az nyilvánvalóan nagyban függ attól, hogy milyen pozícióban, milyen munkarendben és hol dolgozunk, valamint attól, hogy milyen munkát végzünk. Kevesen vannak azok, akik számára a munka térben és időben is jól elkülöníthető, hosszú időn át kiszámítható, átlátható keretek között zajlik. Nehezítő tényezőből viszont annál több akad. Vezetőként valószínűleg otthon is sokszor kell készen állnunk váratlan helyzetekre, ahogyan a készenléti állományban lévőknek is. Azoknak, akiknek hétvégén vagy éjszaka is rendszeresen dolgozniuk kell, nyilván figyelembe kell venniük a beosztásukat a családi programok szervezésénél és lehet, hogy ez időnként konfliktusokat szül. Az erős fizikai vagy szellemi erőfeszítéssel járó munkák pedig elkerülhetetlenül a magánéletünktől vonják el az energiáinkat. Ugyanakkor mindezek mellett a munka és a magánélet még jól elkülöníthetőek lehetnek egymástól.

A munkát jellemzően akkor visszük haza, ha az jelentős érzelmi megterheléssel jár. Ha érzelmileg vesz minket igazán igénybe egy-egy munkahelyi helyzet, akkor az jóval a munkaidő letelte után is velünk marad. Meghatározza gondolatainkat, közérzetünket otthon is. Ugyanez visszafelé szintén igaz. Ha magánéletünkben erős érzelmi hatások érnek minket, akkor azok hatása alól a munkánk során sem vonhatjuk ki magunkat. Még akkor is igaz ez, ha érzelmeink elől a munkánkba menekülünk. Persze a hangulatunkat meghatározó, erős érzelmek nem csak negatívak lehetnek. A gyerek színjeles bizonyítványa az irodát is ragyogóbbá teszi, egy váratlan fizetésemelésnek vagy előléptetésnek pedig otthon is örülni fogunk. Sőt, valószínűleg ott fogunk csak igazán!

Ahol nem különül(het) el a kettő…

Viszonylag sokak életében keveredik össze elkerülhetetlenül a munkahely a magánélettel. Ha nem csak vezetői, de tulajdonosai is vagyunk a vállalkozásnak, akkor ez az összefüggés elég nyilvánvaló, ahogyan akkor is, ha családtagjainkkal közös vállalkozásban, vagy ugyanannál a cégnél dolgozunk. Hasonló helyzetben vannak a home office dolgozók is. Noha ezek a helyzetek csupán a munkavállalók kis részére jellemzőek, jóval gyakoribb, hogy az egy helyen dolgozók munkaidő után együtt ülnek be valahová és szívesen töltik szabadidejük egy részét egymással. A céges csapatépítők, team-buildingek sokszor szintén arról szólnak, hogy a munkatársak magánemberként is jobban megismerjék egymást. A feszített tempó és a munkahelyi protokoll mellett elharapódzó konfliktusok feloldódhatnak, ha más megvilágításba helyezzük magunkat és egymást, ha meglátjuk a kollégában, beosztottban, főnökben is az embert. Mi több, barátságok születhetnek a munkahelyeken.

A fenti helyzeteknél azonban itt is sokkal meghatározóbb, hogy milyen az általános érzelmi állapotunk, mentális egészségünk. Ha alapvetően derűsek, könnyedek, rugalmasak vagyunk, akkor a munkában szintén azok leszünk. Ha félelmek gyötörnek, gondok nyomasztanak minket, akkor ugyanúgy sokszor fogjuk rosszul érezni magunkat otthon éppen úgy, mint a munkahelyünkön. Míg előbbi esetben valószínűleg a kollégáinkra is jó hatással leszünk, az utóbbi helyzet negatívan fogja befolyásolni a munkahelyi légkört is.

Kellő önismeret szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk húzni a határokat munka és magánélet között. Hogy mennyire tudunk ebben egyszerre következetesek és rugalmasak lenni, azt legjobban egy önismereti tréning keretei között gyakorolhatjuk. Az egyéni terápia mellett e téren hatékony lehet a csoportmunka, hiszen munkahely és magánélet konfliktusában is összekuszálódott társas kapcsolataink tisztázása a cél és ezt másokkal együtt kölcsönhatásban is megfigyelhetjük egy csoportalkalmon. Ebben nyújt segítséget a Mental Spa önismereti központ.

További cikkeink